• Antonius-Antwerpen
  • Antonius-Antwerpen
  • Antonius-Antwerpen

Vrijwilligerswerk?

U wenst graag deel uit te maken van ons vrijwilligersteam?
Laat het ons zeker weten via dit formulier!

 Begin September 2016 werd Saskia Van den Kieboom door bisschop Johan benoemd tot parochieassistente in onze federatie warm-noord. We spraken af dat Saskia haar ankerplaats vooral in de Heilig Hartparochie zal zijn aangezien de uitdagingen daar supergroot zijn.

En dit gaf aanleiding om heel ons pastoraal bezig zijn in de Heilig Hartparochie te herdenken en op elkaar af te stellen. Tijdens de vergadering van de 'vrijgestelden' die op 21 oktober doorging werden er uitdagende stappen gezet.


pastoraal verantwoordelijken heilig hart 2016pastoraal verantwoordelijke Saskia Van den KieboomZo werd vastgesteld dat de FV Broodnodig die olv Manuel de voedselbedeling zal opstarten in de kelders van de kerk gewaardeerde suport zal krijgen van onze Anglo africaanse gemeenschap. We maken als parochieverantwoordelijken dus een duidelijke keuze om niet alleen mensen de gelegenheid te geven om iets uit te werken, maar we geven onze gemeenschappen een signaal om hier zelf de schouders onder te zetten.
Tijdens de vergadering die onderbroken werd door een smakelijke middagbreak in de kubus op het Koninckpleintje , werden er heel wat bruggen geslagen tussen onze verschillende H. Hartgemeenschappen. Werkelijk hartverwarmend hoe je plots merkt hoe het één de hand geeft aan het ander.
De kers op de taart was de beslissing om enkele stevige "onthaalprojecten" te bespreken.
Binnenkort zal je hier iets te lezen krijgen over de tafel van 12... Dit prachtig initiatief zal niemand onberoerd laten, dit zal je straks met ons beamen. Daarom zeggen we er hier nog niet meer over dan dit, om je nieuwsgierigheid gezond te houden.
Er werd tevens het besluit genomen om deze bijeenkomst maandelijks op een vrijdag te organiseren.
Op de foto zie je de selfie die Saskia nam. Priester Ivan, pater Marcin, PA Niek, PA Saskia, pater Kenny, priester Callistus.

Onze pastorale verantwoordelijken