• Antonius-Antwerpen
  • Antonius-Antwerpen
  • Antonius-Antwerpen

Vrijwilligerswerk?

U wenst graag deel uit te maken van ons vrijwilligersteam?
Laat het ons zeker weten via dit formulier!

Waarover gaat het?

Samen eten doet verbinden. Jezus wist dat zelf maar al te goed. Hij nodigde zichzelf maar al te graag uit om ergens te komen eten. Ook at hij graag samen met zijn leerlingen. Het laatste avondmaal is er een iconisch voorbeeld van.

In een tijd waarin het belangrijk is om verbindingen te leggen willen we ook in onze Heilig Hart parochie starten met een initiatief waarbij samen eten centraal staat. De tafel van 12. Het idee is eenvoudig.

 

Steeds worden er verschillende mensen uit de verschillende gemeenschappen van onze parochie uitgenodigd om samen te komen eten. Om elkaar beter te leren kennen, om met elkaar te spreken over wat belangrijk is, om samen te dromen over de toekomst, om samen te bidden, te danken en te genieten van een heerlijke maaltijd. Steeds zullen er twee priesters of pastoraal werkers aanwezig zijn om voor alles te zorgen. We houden de tafel bewust voorbehouden voor 12 personen, zodat er werkelijk kans is tot kennismaking en ontmoeting. We willen starten met 4 keer per jaar, maar wie weet kunnen we het uitbreiden naar meerdere keren per jaar. Iedereen maakt zeker kans om eens uitgenodigd te worden.

En anders doe net als Jezus: trek de stoute schoen aan en nodig jezelf uit! De eerste editie zal zijn op vrijdag 17 februari. We komen samen om 18:00 in de pastorie van Heilig Hart. We starten eerst met een aperitief. Rond 18:30 is er een kort avondgebed en rond 19:00 gaan we aan tafel. Deze gezellige gebeurtenis zal steeds plaatsvinden in de aangename pastorie van onze parochie.

We hopen u snel eens aan tafel te ontmoeten!

Pastores-team Heilig Hart

 

Onze pastorale verantwoordelijken