• Antonius-Antwerpen
  • Antonius-Antwerpen
  • Antonius-Antwerpen

Vrijwilligerswerk?

U wenst graag deel uit te maken van ons vrijwilligersteam?
Laat het ons zeker weten via dit formulier!

Sinds kort is er onder leiding van Manuel Felpete een voedselbedeling in onze kerkkelder van de Heilig Hartkerk ofwel daarnaast in de kerktuin. De voedselbedeling die de naam 'Broodnodig' draagt kent een lange geschiedenis en opereerde steeds op het randje van 'toegelaten en niet toegelaten'. Door dit nu onder de vleugels van onze parochie te organiseren kent Broodnodig nu een vaste grond, een vaste steun en tegelijk een goeie samenwerking met enkele parochiemedewerkers.  Onze parochie die tevens ' t Vlot een thuisbasis geeft kent hier in Broodnodig een mooi verlengde van hun werking.   

Broodnodig verzamelt iedere avond om 20.30 uur mensen voor wie 'eten kopen' in de winkel niet meer van het budget afgaat. De voedselbedeling komt hier in tegemoet. Om het voedsel te verzamelen legde Manuel in de beginweken heel wat kilometers af met zijn fiets.  De 80 kilo wegende aanhangwagen begon door te wegen voor Manuel. Daarom ging Chris van de kerkraad op zoek naar sponsoring om een brommer te kunnen kopen met een stevige aanhangwagen.  Dankzij de milde steun van een bevriende abdij lukte het ons en de brommer is een feit. 

Tijdens het parochiefeest op 18 juni zegende br. Kenny de voedselbrommer en de kerngroep erbij. Dank je wel Manuel, Nick, Marleen en Philippe en jullie medewerkers om er te zijn voor de mensen aan de rand van onze samenleving. br. Kenny sprak in zijn zegeningwoord de hoop uit, dat zij zich samen overspoeld zouden voelen door de milde zegening van Gods vriendschap voor hen en dat dit een stevige steun zou zijn in hun niet zo alledaagse werk. 

Het daverende applaus dat volgde zei genoeg.

Onze pastorale verantwoordelijken