Met kinderen samen op weg in geloof!


kinderenAls ouders willen jullie natuurlijk niets liever dan dat je kinderen gelukkig worden. Jullie zorgen ervoor dat ze materieel niets tekort komen, maar beseffen dat dit niet volstaat. Jullie proberen ook een aantal waarden mee te geven aan je kinderen: respect, vertrouwen, openheid, inzet, geduld, verwondering, dankbaarheid, vergeving, …
Al zijn deze waarden niet zo exclusief christelijk, toch versterkt ons geloof deze waardenbeleving: Jezus beleefde ze uiterst radicaal, bij God vinden we de kracht om trouw te zijn als het moeilijk wordt…

Kinderen stellen vragen over van alles, dus ook over God en geloof. Ze hebben recht op een eerlijk antwoord, ook als dat antwoord “ik weet het echt niet” is. Zeker voor kinderen geldt dat ze “al doende” leren. En dat is ook waar voor hun geloofsgroei.

Wij doen een verscheiden aanbod in onze parochies. Op gebied van liturgie, catechese, …. komen de kinderen ruimschoots aan hun trekken.


Catechese

Voor kinderen werken we dit jaar met 3 soorten catecheses.
Bij de meeste mensen zijn de eerste communiecatechese en de vormselcatechese al vanouds gekend. Maar daar vertellen we iets meer over in een andere folder.
Hier willen we het vooral hebben over de brugcatechese. De brugcatechese slaat de brug tussen de kinderen die hun eerste communie hebben gedaan en die hun vormsel nog moeten doen. Enkele keren in het jaar, nodigen we al deze kinderen uit om zo’n catechesemoment mee te maken.

Enkele hippe catechisten, die als groep heel verscheiden zijn van achtergrond, stijl en leeftijd , en die naar namen luisteren als Nathan, Lindsey, Yana, … staan garant voor kwaliteit.

Data word meegedeeld bij inschrijving.kinderengeloof

4 x in het jaar
Op zondagvoormiddag
In de animatielokalen
Van de Sint Antoniuskerk
Rijnpoortvest ts. Nrs. 16&18
Start om 09.30 uur

 

Moeke vertelt de Bijbel

Eén keer in de maand, vrijdag na school, leest moeke voor uit het spannende bijbelboek. Deze bijbelvertellingen zijn bedoeld voor kinderen die naar de lagere school gaan. Af en toe zijn er ook bijbelse kleinkinderen die de moeke zullen helpen om het vertelmoment heel leuk te maken.

Elke laatste vrijdag van de maand
Sint Antoniuskerk
(Paardenmarkt 109)
van 15.30 uur tem 17.00 uur

De vertelmomentjes gaan enkel door met genoeg geïnteresseerde kinderen.

Contact: Monda Mariën
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0473 12 67 50

 

Misdienaar worden?

Misschien is luisteren naar onze bijbelse Moeke niets voor jou; misschien is 4 keer in het jaar naar de brugcatechese komen veel te weinig.
Je zou misschien graag veel meer naar die leuke kerk komen en liefst niet te veel stil zitten, maar wel dicht bij Jezus.

Je kan misschien de priester helpen om de mis nog mooier te maken op zondag. Dit kan je doen door misdienaar te worden. En daarnaast organiseren we nog toffe activiteiten.

Contact: br. Marcin Derdziuk
marcinderdziuk@gmail.com
kinderengeloof1

Inschrijving voor moeke vertelt de Bijbel en/of brugcatechese

U kan op ieder moment aansluiten, je hoeft enkel dit formulier in te vullen en te verzenden.

We nemen dan spoedig contact met u op.